Het ziekteverzuim verschilt per bedrijfstak. In het onderwijs was het ziekteverzuim het hoogst, in de horeca was het verzuim het laagst.
Dit heeft onder meer te maken met de gemiddelde leeftijd van de werknemers. Het verzuim neemt toe met de leeftijd.
Van alle bedrijfstakken is de gemiddelde leeftijd het laagst bij de horeca. Die van werknemers in het onderwijs is relatief hoog. Daarnaast kent de horeca veel oproepkrachten met een nul-uren contract. Omdat er de werkgever bij dergelijke contracten in geval van ziekte niet altijd hoeft door te betalen, heeft dit voor de werkgever geen effect op het verzuimpercentage, ook al is de werknemer ziek.
Aan het eind van het eerste kwartaal van dit jaar werden er 821.000 arbeidsongeschiktheidsuitkeringen verstrekt, meldde het CBS verder.
Het gaat hier om uitkeringen het kader van de WIA, WAO, Wajong, Wet Wajong en WAZ.
Bron: ANP
Waarom bij ons een ARBO offerte aanvragen?
Testimonials
Benieuwd naar ervaringen van anderen met onze adviseurs?